Wat is LinkedIn Ghostwriting?

7/3/24
|
Leestijd: 3 minuten
Tags:
LinkedIn

Waarom Ghostwriting op LinkedIn?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand ervoor zou kiezen om een ghostwriter in te huren voor LinkedIn. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen:

Tijdbesparing

Het creëren van geweldige inhoud kost tijd, vooral als het gaat om het schrijven van artikelen. Door een ghostwriter in te huren, kun je de tijd die anders besteden. Daarnaast is schrijven een vak apart en niet voor iedereen weggelegd. Meeste personen zitten al snel tegen een writer’s block aan.

Expertise

Niet iedereen is comfortabel met het schrijven van inhoud of heeft de expertise om effectief te communiceren met hun doelgroep. Door een ghostwriter in te huren, kunnen individuen en bedrijven de expertise krijgen die nodig is om hun boodschap effectief over te brengen. Door bijvoorbeeld een kort interview te houden met elkaar.

Vergroting van je online aanwezigheid

Door regelmatig inhoud te publiceren op LinkedIn, kun je online aanwezigheid vergroten, je netwerk en potentiële klanten bereiken. Ghostwriting kan je helpen consistent te blijven met uw publicaties en uw volgers te laten groeien. 

Door het inzetten van persoonlijke profielen op LinkedIn vergroot je daarnaast enorm je bereik. Daarnaast leidt hoogwaardige content leidt tot meer betrokkenheid van volgers, wat resulteert in meer potentiële leads. Wist je dat persoonlijk profielen op LinkedIn 70% meer bereik hebben dan een bedrijfsprofiel?

Hoe Ghostwriting op LinkedIn te gebruiken

Als je hebt besloten om ghostwriting te gebruiken voor LinkedIn, zijn hier enkele stappen die je kunt volgen om aan de slag te gaan:

Stap 1: Zoek de juiste ghostwriting partij of freelancer

Het vinden van de juiste ghostwriter voor jou is een belangrijke stap in het proces. Zoek naar iemand met ervaring in het schrijven van inhoud voor LinkedIn. WYS heeft de nodige ervaring met schrijven van social posts voor verschillende B2B klanten. Denk hierbij aan bedrijven in branches zoals SaaS, softwareontwikkeling op maat, financiële bedrijven en medische wereld.

Stap 2: Bespreek je doelen

Voordat je begint met het schrijven van inhoud, is het belangrijk om je doelen en boodschap die je wilt overbrengen te bespreken met een ghostwriter. Zorg ervoor dat je duidelijk bent over je niche en de stem die je wilt gebruiken om ervoor te zorgen dat de inhoud die ze voor je schrijven geschikt is voor jouw doelgroep. Bepaal daarnaast hoe vaak je content wilt plaatsen op je LinkedIn-profiel, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks. Voor een goed bereik is minimaal één post per week voor een een LinkedIn profiel aan te raden. 

Stap 3: Maak een content kalender

Het maken van een contentkalender kan je helpen om georganiseerd en consistent te blijven in je LinkedIn-content en kan bijdragen aan het vergroten van je online aanwezigheid en betrokkenheid bij je publiek. Om daar samen te komen, is het goed om met een ghostwriter een aantal keer te sparren wat voor onderwerpen je wilt aansnijden. Hierdoor ontstaat er een framework waar een ghostwriter mee uit de voeten kan. 

Zorg ervoor dat je hun werk bekijkt en feedback geeft waar nodig. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de inhoud die ze voor je schrijven je boodschap effectief overbrengt en je online aanwezigheid verbetert.

Stap 4: Plaats de inhoud

Als de inhoud is gemaakt en je er tevreden mee bent, is het tijd om deze te publiceren op LinkedIn. Tegenwoordig kan je je posts op LinkedIn inplannen waardoor je paar maand maar één keer bezig bent met het inplannen van content. Laat vrienden en familie je posts liken in het eerste uur. Het eerst uur is namelijk erg belangrijk qua engagement voor een groot bereik.

Tips voor Ghostwriting op LinkedIn

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je ghostwriting-inspanningen op LinkedIn effectief zijn:

Wees consistent

Publiceer regelmatig inhoud op LinkedIn om je online aanwezigheid te vergroten. Zorg ervoor dat de inhoud consistent is met je stem en niche. Zorg ervoor dat je dit van tevoren met de ghostwriter hebt doorgenomen. Maak desnoods een handboek voor termen die je vaak gebruikt of specifieke woorden die absoluut niet wilt gebruiken. Op LinkedIn is consistentie key, het kan daardoor ook enige periode duren voor je content gaat renderen.

Maak een contentkalender

Het gebruik van een contentkalender kan zorgen dat je gezamenlijk weet waar je aan toe bent. Daarnaast biedt het ook de ruimte voor de ghostwriter om te inschatten hoe lang deze persoon bezig is met het schrijven. Hierdoor weet je van tevoren hoeveel kosten aan het schrijven verbonden zitten.

Houd controle over de inhoud

Hoewel je een ghostwriter hebt ingehuurd om inhoud voor je te schrijven, is het belangrijk om de controle te behouden over de inhoud die wordt gepubliceerd. Zorg ervoor dat je de inhoud bekijkt en feedback geeft waar nodig om ervoor te zorgen dat deze effectief je boodschap overbrengt.

Veelgestelde vragen over LinkedIn ghostwriting

V: Is LinkedIn ghostwriting ethisch verantwoord?

A: Ja, zolang de inhoud niet geplagieerd is en de ghostwriter transparant is over zijn rol.

V: Heeft LinkedIn ghostwriting invloed op mijn authenticiteit?

A: Niet noodzakelijk. Ghostwriters werken nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat de inhoud hun stem en stijl weerspiegelt.

V: Kan ik een ghostwriter inhuren voor mijn persoonlijke LinkedIn-profiel?

A: Ja, ghostwriting is niet beperkt tot bedrijven en kan ook door individuen worden gebruikt. Juist content voor persoonlijke profielen werken beter. 

V: Hoeveel kost LinkedIn ghostwriting?

A: De kosten beginnen vanaf 600 euro per maand voor twee persoonlijke profielen voor een post per week. 

 

Conclusie

Ghostwriting op LinkedIn kan een effectieve manier zijn om je online aanwezigheid te vergroten en je boodschap effectief over te brengen. Door de juiste ghostwriter te vinden en samen te werken om effectieve inhoud te creëren, kun je je online reputatie verbeteren en je netwerk uitbreiden. Wees eerlijk en consistent bij het gebruik van ghostwriting en zorg ervoor dat je de controle behoudt over de inhoud die wordt gepubliceerd.

Meer blogs

4 min leestijd

Het Belang van een No-Brainer Aanbod in B2B Marketing

4 min leestijd

Podcast Strategieën voor Succes in de B2B-Wereld met de Podcastguru

5 min leestijd

Ontdek de Kracht van B2B Influencers in B2B Marketing

5 min leestijd

B2B Marketing Plan voor Succes in de Zakelijke Dienstverlening

De intensiteit van de verkoopcyclus reflecteert de zorg die klanten besteden aan elke keuze, met reputatie en betrouwbaarheid als hun kompas.

4 min leestijd

De Rockefeller Habits: Een Leidraad voor Bedrijfssucces in B2B-marketing

Leestijd: 3 minuten

Wat is LinkedIn Ghostwriting?

Ontdek de details van LinkedIn ghostwriting en hoe het je kan helpen om je online reputatie en personal branding te verbeteren.

Hoe bouw je een succesvolle blog: 3 Essentiële Pilaren

5 minuten leestijd

De Verschuiving in B2B Marketing en Websites: Een Nieuw Tijdperk voor Marketeers en Ontwerpers

4 minuten leestijd

Het Belang van het Onderscheid tussen Concrete en Latente Behoeften

Leestijd: 10 minuten

Het digitaliseren van klantreizen in B2B markten

Het digitaliseren van klantreizen in B2B markten. Wat is daar wetenschappelijk over bekend?

6 minuten leestijd

De Kracht van Herhaling in B2B Marketing: Een Diepgaande Kijk op Remarketing

Remarketing is het opnieuw engageren van mensen die al eens eerder contact hebben gehad met jouw merk of bedrijf, ongeacht het kanaal.

6 minuten leestijd

LinkedIn Thought Leadership Ads voor B2B Marketing

Een van de meest recente ontwikkelingen die veel marketeers nog niet volledig hebben ontdekt, zijn de LinkedIn Thought Leadership Ads.

5 minuten leestijd

De Kracht van het Content Framework: Slimme Marketing voor B2B Bedrijven

Onlangs hebben de consultants van WYS: Anne Jan en David een podcast opgenomen waarin ze dieper inging op het content framework.

6 minuten leestijd

Trends binnen Meta voor B2B in 2023

Onlangs hadden we het genoegen om een aflevering van "Wyze Woorden" op te nemen met Pepijn Hufen.

Leestijd: 8 minuten

Voordelen van een B2B podcast

Het starten van een B2B podcast zorgt voor een consistente manier van content. Benieuwd naar de voordelen?

Leestijd: 3 minuten

Wyze woorden de podcast - Aflevering 1: Wie is WYS?

De podcast is dan nu echt van start. Bekijk 'm op YouTube of luister op Spotify!

10 min leestijd

Hoe verhoog je jouw B2B marketing en sales productiviteit: 3 strategieën

Bain & Co heeft ontdekt dat productiviteitsleiders systematisch over een periode van jaren drie gebieden aanpakken.

Leestijd: 3 minuten

Waarom de 'Dark Funnel' een cruciale rol speelt in digitale marketing.

Omdat veel van deze touchpoints niet worden gemeten of gevolgd door CRM-systemen, hebben bedrijven de neiging om ze over het hoofd te zien.

Leestijd: 3 minuten

Waarom persoonlijke posts meer likes en reacties krijgen dan zakelijke posts.

Meer likes, reacties en betrokkenheid genereren met persoonlijke posts.

Leestijd: 4 minuten

Vergroot je autoriteit en bereik; als Linkedin expert.

Laat je expertise zien en win het vertrouwen van je doelgroep.

Leestijd: 6 minuten

Met thought Leadership de 'go-to' expert worden in je vakgebied.

Thought leadership draait om het delen van kennis en inzichten die anderen kunnen helpen groeien en leren.

Leestijd: 3 minuten

De 5 beste B2B marketing podcasts van dit moment.

Leer meer over de meest informatieve en vermakelijke b2b marketing podcasts van dit moment en ontdek hoe ze jou kunnen helpen om je marketingvaardigheden te verbeteren.

Leestijd: 5 minuten

Het belang van B2B Influencer Marketing.

Leer waarom B2B Influencer Marketing cruciaal is voor je bedrijf en hoe je eraan kunt beginnen.

Leestijd: 7 minuten

Wat is B2B influencer marketing?

B2B influencer marketing is nog niet breed geaccepteerd en onbekendheid blijft op vele vlakken bestaan.

Nieuwsgierig naar onze aanpak?