De Kracht van het Content Framework: Slimme Marketing voor B2B Bedrijven

23/1/24
|
5 minuten leestijd
Tags:

Onlangs hebben de consultants van WYS: Anne Jan en David een podcast opgenomen waarin ze dieper inging op het content framework. Dit framework is uitgegroeid tot een waardevolle tool voor B2B-marketeers, waarmee ze op efficiënte wijze hoogwaardige content kunnen creëren. Hier volgt een samenvatting van het gesprek.

Het Content Framework: Een Slimme Aanpak

Het content framework, zoals besproken in de podcast, is ontstaan als een antwoord op een uitdaging waarmee veel B2B-bedrijven worden geconfronteerd: het genereren van waardevolle input van sales en leidinggevenden voor marketingdoeleinden. Sales- en CEO's hebben vaak diepgaande kennis van producten en diensten, maar het kan een uitdaging zijn om hun input vast te leggen en te gebruiken voor de marketing content.

Het content framework maakt gebruik van een video-podcast als basis. Dit heeft het voordeel dat het slechts 15 minuten van de tijd van de founder of een salesmanager kost, wat aanzienlijk minder is dan het schrijven van een uitgebreide blogpost of whitepaper. Tijdens de podcast worden specifieke onderwerpen besproken die relevant zijn voor de doelgroep van het bedrijf.

Het Genereren van Diverse Content

Het krachtige van het content framework is dat het uit die ene podcastsessie een breed scala aan content kan genereren. Ten eerste kan de podcast worden getranscribeerd, wat resulteert in een geschreven blogpost. Deze blogpost kan verder worden bewerkt om andere vormen van geschreven content te creëren, zoals LinkedIn-posts of nieuwsbriefartikelen.

Daarnaast kunnen uit de podcastsessie korte videofragmenten worden gehaald waarin specifieke, pakkende uitspraken worden gedaan. Deze videofragmenten kunnen worden gebruikt voor sociale media, zoals LinkedIn, Instagram of YouTube. Zo kan één podcastsessie wel 10 contentstukken opleveren die de boodschap van het bedrijf effectief verspreiden.

De Distributie: Vergroot je Bereik

Een ander essentieel aspect van het content framework is de distributie van de gecreëerde content. Het is niet alleen belangrijk om hoogwaardige content te produceren, maar ook om ervoor te zorgen dat deze de juiste doelgroep bereikt. Dit kan worden bereikt door de content op verschillende platforms te delen, zoals de bedrijfswebsite, Spotify en YouTube.

Het delen van de podcast op verschillende kanalen vergroot niet alleen de zichtbaarheid, maar kan ook bijdragen aan een betere zoekmachineoptimalisatie (SEO) van de website. Dit kan leiden tot een stijging van de organische zoekresultaten, waardoor meer potentiële klanten de content kunnen ontdekken.

Voor Wie is het Content Framework?

Het content framework is met name geschikt voor B2B-bedrijven die waardevolle input willen verzamelen van hun sales- en ceo-teams om hoogwaardige marketingcontent te creëren. Het is een slimme aanpak voor bedrijven die streven naar consistente en doeltreffende contentmarketing.

Het framework biedt de mogelijkheid om op efficiënte wijze veelzijdige content te genereren en te distribueren, waardoor bedrijven hun merkverhaal effectief kunnen vertellen en hun expertise in de markt kunnen demonstreren.

Conclusie

Het content framework, zoals besproken in "Wyze Woorden de Podcast," is een waardevolle strategie voor B2B-marketeers om hoogwaardige content te creëren en te delen. Met behulp van een video-podcast als basis kunnen bedrijven waardevolle input van sales en leidinggevenden vastleggen en deze omzetten in diverse vormen van content. Door de juiste distributiestrategieën toe te passen, kunnen bedrijven hun bereik vergroten en een sterke online aanwezigheid opbouwen.

Dus, voor B2B-marketeers die op zoek zijn naar een efficiënte manier om hun contentmarketing te verbeteren, kan het content framework een krachtige tool zijn om te overwegen. Het stelt bedrijven in staat om hun expertise te delen, hun merk te versterken en meer potentiële klanten aan te trekken.

Heb je interesse in het verkennen van het content framework voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies over hoe je deze strategie kunt implementeren om je marketingdoelen te bereiken. Blijf luisteren naar "Wyze Woorden de Podcast" voor meer waardevolle inzichten en tips over B2B-marketing en andere relevante onderwerpen.

Meer blogs

4 min leestijd

De Toekomst van Content en SEO voor B2B bedrijven: Authentiek, Multimediaal en Persoonlijk

4 min leestijd

Het Belang van een No-Brainer Aanbod in B2B Marketing

4 min leestijd

Podcast Strategieën voor Succes in de B2B-Wereld met de Podcastguru

5 min leestijd

Ontdek de Kracht van B2B Influencers in B2B Marketing

5 min leestijd

B2B Marketing Plan voor Succes in de Zakelijke Dienstverlening

De intensiteit van de verkoopcyclus reflecteert de zorg die klanten besteden aan elke keuze, met reputatie en betrouwbaarheid als hun kompas.

4 min leestijd

De Rockefeller Habits: Een Leidraad voor Bedrijfssucces in B2B-marketing

Leestijd: 3 minuten

Wat is LinkedIn Ghostwriting?

Ontdek de details van LinkedIn ghostwriting en hoe het je kan helpen om je online reputatie en personal branding te verbeteren.

Hoe bouw je een succesvolle blog: 3 Essentiële Pilaren

5 minuten leestijd

De Verschuiving in B2B Marketing en Websites: Een Nieuw Tijdperk voor Marketeers en Ontwerpers

4 minuten leestijd

Het Belang van het Onderscheid tussen Concrete en Latente Behoeften

Leestijd: 10 minuten

Het digitaliseren van klantreizen in B2B markten

Het digitaliseren van klantreizen in B2B markten. Wat is daar wetenschappelijk over bekend?

6 minuten leestijd

De Kracht van Herhaling in B2B Marketing: Een Diepgaande Kijk op Remarketing

Remarketing is het opnieuw engageren van mensen die al eens eerder contact hebben gehad met jouw merk of bedrijf, ongeacht het kanaal.

6 minuten leestijd

LinkedIn Thought Leadership Ads voor B2B Marketing

Een van de meest recente ontwikkelingen die veel marketeers nog niet volledig hebben ontdekt, zijn de LinkedIn Thought Leadership Ads.

5 minuten leestijd

De Kracht van het Content Framework: Slimme Marketing voor B2B Bedrijven

Onlangs hebben de consultants van WYS: Anne Jan en David een podcast opgenomen waarin ze dieper inging op het content framework.

6 minuten leestijd

Trends binnen Meta voor B2B in 2023

Onlangs hadden we het genoegen om een aflevering van "Wyze Woorden" op te nemen met Pepijn Hufen.

Leestijd: 8 minuten

Voordelen van een B2B podcast

Het starten van een B2B podcast zorgt voor een consistente manier van content. Benieuwd naar de voordelen?

Leestijd: 3 minuten

Wyze woorden de podcast - Aflevering 1: Wie is WYS?

De podcast is dan nu echt van start. Bekijk 'm op YouTube of luister op Spotify!

10 min leestijd

Hoe verhoog je jouw B2B marketing en sales productiviteit: 3 strategieën

Bain & Co heeft ontdekt dat productiviteitsleiders systematisch over een periode van jaren drie gebieden aanpakken.

Leestijd: 3 minuten

Waarom de 'Dark Funnel' een cruciale rol speelt in digitale marketing.

Omdat veel van deze touchpoints niet worden gemeten of gevolgd door CRM-systemen, hebben bedrijven de neiging om ze over het hoofd te zien.

Leestijd: 3 minuten

Waarom persoonlijke posts meer likes en reacties krijgen dan zakelijke posts.

Meer likes, reacties en betrokkenheid genereren met persoonlijke posts.

Leestijd: 4 minuten

Vergroot je autoriteit en bereik; als Linkedin expert.

Laat je expertise zien en win het vertrouwen van je doelgroep.

Leestijd: 6 minuten

Met thought Leadership de 'go-to' expert worden in je vakgebied.

Thought leadership draait om het delen van kennis en inzichten die anderen kunnen helpen groeien en leren.

Leestijd: 3 minuten

De 5 beste B2B marketing podcasts van dit moment.

Leer meer over de meest informatieve en vermakelijke b2b marketing podcasts van dit moment en ontdek hoe ze jou kunnen helpen om je marketingvaardigheden te verbeteren.

Leestijd: 5 minuten

Het belang van B2B Influencer Marketing.

Leer waarom B2B Influencer Marketing cruciaal is voor je bedrijf en hoe je eraan kunt beginnen.

Leestijd: 7 minuten

Wat is B2B influencer marketing?

B2B influencer marketing is nog niet breed geaccepteerd en onbekendheid blijft op vele vlakken bestaan.

Nieuwsgierig naar onze aanpak?