Vergroot je autoriteit en bereik; als Linkedin expert.

3/8/23
|
Leestijd: 4 minuten
Tags:
LinkedIn

LinkedIn, het speelveld waar professionals hun kunsten vertonen, recruiters te druk zijn om persoonlijk te zijn, en waar sommigen denken dat het het nieuwe Facebook is. Te midden van de gebruikelijke saaie berichten schuilt er echter een prachtige wereld van vakexpertise: LinkedIn experts die waardevolle verhalen en kennis delen met hun netwerk.

Het pad naar een LinkedIn expertstatus is niet voor iedereen bestemd. Het is een utopie om te denken dat je met een paar posts dé autoriteit in jouw vakgebied kunt worden. Het vergt talloze uren en geduld om dat te bereiken. Maar wees gerust, er zijn manieren om dit proces efficiënter te maken. In deze blog nemen we je mee op reis naar de fascinerende wereld van LinkedIn en laten we je zien hoe jij ook een LinkedIn expert kunt worden.

Optimaliseer je profiel

Een toegankelijk profiel is de sleutel tot succes. Elke LinkedIn expert heeft een duidelijk doel voor ogen. Of het nu gaat om het genereren van meer sales, het aantrekken van nieuwe medewerkers of het opbouwen van autoriteit, jouw profiel moet jouw doel aan de wereld laten zien. Naast de standaard onderdelen, zoals een keurige profielfoto en een prachtige bannerafbeelding, is de biografie van cruciaal belang. Een biografie als "Salesmanager bij Bedrijf X" is niet bepaald interessant, aangezien er ontelbare salesmanagers zijn. Een veel betere aanpak zou zijn: "Gepassioneerd in..." of "Ik help bedrijven met..." Op deze manier kunnen mensen zichzelf herkennen in jouw profiel en zijn ze eerder geneigd om een connectie met je aan te gaan.

LinkedIn Creator Mode

LinkedIn's Creator Mode biedt talloze voordelen voor experts die hun aanwezigheid op het platform willen versterken. Met deze functie kunnen LinkedIn-experts hun persoonlijke profiel transformeren in een podium voor creativiteit, expertise en hun persoonlijk merk. Dit zijn enkele voordelen van de de Creator Mode:

  1. Vergroot je zichtbaarheid: Door de Creator Mode te activeren, geef je jezelf een grotere zichtbaarheid op LinkedIn. Je profiel wordt geoptimaliseerd voor contentgerichte presentatie, waardoor je opvalt tussen andere professionals in je vakgebied.
  2. Versterk je personal branding: Met de Creator Mode kun je je persoonlijke merk versterken. Je kunt een pakkende tagline toevoegen die je unieke vaardigheden en passies benadrukt, waardoor je profiel een sterke eerste indruk maakt.
  3. Highlight je beste werk: Het "Featured" gedeelte stelt je in staat om specifieke posts, artikelen of andere content uit te lichten die je wilt laten opvallen. Hiermee kun je je beste werk tentoonstellen en potentiële connecties en werkgevers overtuigen van je expertise.
  4. Bouw autoriteit op: Door regelmatig waardevolle content te delen en interactie aan te gaan met je netwerk, kun je je autoriteit opbouwen binnen je vakgebied. Dit kan leiden tot meer erkenning, kansen voor samenwerkingen en groei in je carrière.
  5. Analyseer je prestaties: Met de Creator Mode heb je toegang tot statistieken en inzichten over hoe je content presteert en hoe je publiek erop reageert. Dit stelt je in staat om je strategie aan te passen, te ontdekken welke content het meest resoneert en je bereik te vergroten.

Storytelling op LinkedIn

Storytelling is een krachtige manier om de lezer te overtuigen van jouw expertise op een bepaald vakgebied. Deze posts kunnen aansluiten bij de gedachten van de lezer of juist tegen de stroom ingaan. In beide gevallen zorgen ze voor een boeiende vorm van interactie. Het aangaan van discussies met anderen is het moment waarop jouw expertise echt naar voren komt. Bovendien motiveert het ook anderen om deel te nemen aan de discussie. Samen leren we immers het meest. Deze wisselwerking werkt ook andersom. Voel je vrij om te reageren op posts van anderen. Interessant feitje: onderzoek heeft aangetoond dat een reactie vier keer krachtiger is dan een like, en zelfs zeven keer krachtiger als de reactie binnen de eerste twee uur na het plaatsen van de post wordt geplaatst.

Creativiteit speelt een grote rol in jouw succes als LinkedIn expert. Voor velen kan creativiteit een drempel zijn. Hoe kun je constant relevante en intrigerende content blijven produceren? Om het interessant te houden voor jezelf en je netwerk, is het belangrijk om variatie aan te brengen in je posts. Bijvoorbeeld door video's te delen op LinkedIn. De meeste mensen kijken liever naar een beknopte video dan dat ze een lang artikel moeten lezen. Bovendien voegen video's een persoonlijk tintje toe, waardoor je netwerk zich meer verbonden voelt met jou.

Interactie met je doelgroep

Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Als LinkedIn expert wil je je netwerk niet constant lastigvallen met oppervlakkige of inhoudsloze posts. Je wilt kwalitatieve posts plaatsen die een hoog percentage interactie opleveren. Door te veel te posten, zal de aandacht van de lezers uiteindelijk afnemen.

Als we kijken naar het interactieniveau tussen individuele en zakelijke socialmediaprofielen, presteren individuele profielen over het algemeen beter. Het is gemakkelijker om interactie aan te gaan met een persoon dan met een zakelijk account. Er is simpelweg een grotere 'gunfactor' bij persoonlijke profielen. Je zult merken dat persoonlijke posts meer likes en reacties ontvangen dan zakelijke posts.

Geduld is een schone zaak

Het vergt doorzettingsvermogen en een sterke wil om te blijven leren om een autoriteit op LinkedIn te worden. Rome is immers ook niet in een dag gebouwd, en het is onrealistisch om te verwachten dat je binnen korte tijd een hoog niveau van autoriteit hebt opgebouwd. Het vereist hard werken en passie voor wat je doet. Plaats consistent hoogwaardige posts en wees niet bang voor mogelijke reacties. Wanneer je gepassioneerd bent over een onderwerp, zul je merken dat anderen ook geïnteresseerd zijn.

LinkedIn biedt een unieke kans om jezelf te profileren als een expert binnen jouw vakgebied. Met een toegankelijk profiel, het gebruik van relevante tools, het aangaan van interactie, het tonen van creativiteit en de wil om te blijven leren, kun je jouw reis naar expertise en autoriteit vormgeven. Onthoud dat het een proces is dat tijd en inspanning vergt, maar met de juiste strategie en doorzettingsvermogen kun jij ook een LinkedIn expert worden.

Meer blogs

4 min leestijd

De Toekomst van Content en SEO voor B2B bedrijven: Authentiek, Multimediaal en Persoonlijk

4 min leestijd

Het Belang van een No-Brainer Aanbod in B2B Marketing

4 min leestijd

Podcast Strategieën voor Succes in de B2B-Wereld met de Podcastguru

5 min leestijd

Ontdek de Kracht van B2B Influencers in B2B Marketing

5 min leestijd

B2B Marketing Plan voor Succes in de Zakelijke Dienstverlening

De intensiteit van de verkoopcyclus reflecteert de zorg die klanten besteden aan elke keuze, met reputatie en betrouwbaarheid als hun kompas.

4 min leestijd

De Rockefeller Habits: Een Leidraad voor Bedrijfssucces in B2B-marketing

Leestijd: 3 minuten

Wat is LinkedIn Ghostwriting?

Ontdek de details van LinkedIn ghostwriting en hoe het je kan helpen om je online reputatie en personal branding te verbeteren.

Hoe bouw je een succesvolle blog: 3 Essentiële Pilaren

5 minuten leestijd

De Verschuiving in B2B Marketing en Websites: Een Nieuw Tijdperk voor Marketeers en Ontwerpers

4 minuten leestijd

Het Belang van het Onderscheid tussen Concrete en Latente Behoeften

Leestijd: 10 minuten

Het digitaliseren van klantreizen in B2B markten

Het digitaliseren van klantreizen in B2B markten. Wat is daar wetenschappelijk over bekend?

6 minuten leestijd

De Kracht van Herhaling in B2B Marketing: Een Diepgaande Kijk op Remarketing

Remarketing is het opnieuw engageren van mensen die al eens eerder contact hebben gehad met jouw merk of bedrijf, ongeacht het kanaal.

6 minuten leestijd

LinkedIn Thought Leadership Ads voor B2B Marketing

Een van de meest recente ontwikkelingen die veel marketeers nog niet volledig hebben ontdekt, zijn de LinkedIn Thought Leadership Ads.

5 minuten leestijd

De Kracht van het Content Framework: Slimme Marketing voor B2B Bedrijven

Onlangs hebben de consultants van WYS: Anne Jan en David een podcast opgenomen waarin ze dieper inging op het content framework.

6 minuten leestijd

Trends binnen Meta voor B2B in 2023

Onlangs hadden we het genoegen om een aflevering van "Wyze Woorden" op te nemen met Pepijn Hufen.

Leestijd: 8 minuten

Voordelen van een B2B podcast

Het starten van een B2B podcast zorgt voor een consistente manier van content. Benieuwd naar de voordelen?

Leestijd: 3 minuten

Wyze woorden de podcast - Aflevering 1: Wie is WYS?

De podcast is dan nu echt van start. Bekijk 'm op YouTube of luister op Spotify!

10 min leestijd

Hoe verhoog je jouw B2B marketing en sales productiviteit: 3 strategieën

Bain & Co heeft ontdekt dat productiviteitsleiders systematisch over een periode van jaren drie gebieden aanpakken.

Leestijd: 3 minuten

Waarom de 'Dark Funnel' een cruciale rol speelt in digitale marketing.

Omdat veel van deze touchpoints niet worden gemeten of gevolgd door CRM-systemen, hebben bedrijven de neiging om ze over het hoofd te zien.

Leestijd: 3 minuten

Waarom persoonlijke posts meer likes en reacties krijgen dan zakelijke posts.

Meer likes, reacties en betrokkenheid genereren met persoonlijke posts.

Leestijd: 4 minuten

Vergroot je autoriteit en bereik; als Linkedin expert.

Laat je expertise zien en win het vertrouwen van je doelgroep.

Leestijd: 6 minuten

Met thought Leadership de 'go-to' expert worden in je vakgebied.

Thought leadership draait om het delen van kennis en inzichten die anderen kunnen helpen groeien en leren.

Leestijd: 3 minuten

De 5 beste B2B marketing podcasts van dit moment.

Leer meer over de meest informatieve en vermakelijke b2b marketing podcasts van dit moment en ontdek hoe ze jou kunnen helpen om je marketingvaardigheden te verbeteren.

Leestijd: 5 minuten

Het belang van B2B Influencer Marketing.

Leer waarom B2B Influencer Marketing cruciaal is voor je bedrijf en hoe je eraan kunt beginnen.

Leestijd: 7 minuten

Wat is B2B influencer marketing?

B2B influencer marketing is nog niet breed geaccepteerd en onbekendheid blijft op vele vlakken bestaan.

Nieuwsgierig naar onze aanpak?