Organisch groeien op LinkedIn met Mikula van de Ghostwriting Agency

3/7/24
|
6 min leestijd
Tags:

In de snel veranderende wereld van B2B-marketing is het cruciaal om up-to-date te blijven met de nieuwste trends en strategieën. LinkedIn biedt een enorm potentieel voor B2B-bedrijven om bekendheid te vergaren en nieuwe klanten te werven. In een recente aflevering van de Wyze Woorden podcast deelde Mikula, medeoprichter van de Ghostwriting Agency, waardevolle inzichten en tips over hoe ondernemers en marketeers optimaal gebruik kunnen maken van LinkedIn. Hieronder bespreken we de belangrijkste punten uit dit inspirerende gesprek.

 

Het Onbenutte Potentieel van LinkedIn

LinkedIn wordt door veel ondernemers en marketeers vaak onderschat als een krachtig platform voor zakelijke groei en netwerken. Hoewel LinkedIn miljoenen actieve gebruikers heeft, blijkt dat slechts 5% van deze gebruikers daadwerkelijk content produceert. Mikula benadrukt dat dit een gemiste kans is: "LinkedIn is het zakelijke online netwerk, en hoe actiever je bent, hoe meer je kunt bereiken."

LinkedIn is namelijk zoveel meer dan een online CV-database; het is een dynamisch netwerk waar professionals elkaar kunnen ontmoeten, ideeën kunnen uitwisselen en zakelijke kansen kunnen creëren. Hoe actiever je bent, hoe meer je kunt bereiken. Door consistent waardevolle content te delen, kunnen bedrijven en individuen zich onderscheiden van de massa.

 

Succesverhalen van de Ghostwriting Agency

Mikola deelde enkele indrukwekkende succesverhalen van hun klanten, die de effectiviteit van een goed doordachte LinkedIn-strategie benadrukt. Deze voorbeelden laten zien hoe bedrijven in verschillende sectoren hun doelen hebben bereikt door gebruik te maken van de diensten van een B2B-bedrijf.

Een van de opmerkelijke succesverhalen betreft een B2B-klant die zich richt op LinkedIn outreach. Dankzij een consistente contentstrategie, waarbij 14 wekelijkse posts werden gepubliceerd, wist deze klant ongeveer 20 nieuwe klanten per maand te werven. Deze resultaten tonen aan dat frequente en strategische contentpublicatie kan leiden tot aanzienlijke zakelijke groei.

Een ander voorbeeld is een maritieme verzekeringsmakelaar die zijn employer brand aanzienlijk wist te versterken via LinkedIn. Door gericht te posten en een sterke contentstrategie te implementeren, resulteerde dit in meer dan 20 kwalitatieve sollicitaties voor een openstaande positie na slechts één post. Dit succesverhaal onderstreept het potentieel van LinkedIn om niet alleen klanten, maar ook waardevolle werknemers aan te trekken.

Het GO-Model: Een Unieke Aanpak voor LinkedIn Succes

De Ghostwriting Agency heeft een eigen methode ontwikkeld, het GO-model, dat staat voor Get to Know You, How I Create Value for You en Organic Conversion. Dit model helpt bedrijven een effectieve contentstrategie te ontwikkelen en te implementeren op LinkedIn.

  1. Get to Know You: Dit gaat om het opbouwen van je persoonlijke merk door te laten zien wie je bent, wat je drijft en waarom je doet wat je doet. Dit type content helpt om een persoonlijke connectie te maken met je publiek.
  2. How I Create Value for You: Deze pijler richt zich op het delen van waardevolle inzichten en informatie die je doelgroep helpt bij het oplossen van hun problemen. Dit kan variëren van praktische tips tot case studies en stellingnames over relevante onderwerpen.
  3. Organic Conversion: Dit type content is gericht op het omzetten van volgers naar klanten door middel van call-to-actions, zoals het promoten van evenementen, weggevers of direct contact opnemen.

Tips voor Het Schrijven van Effectieve LinkedIn Posts

Mikula deelt ook enkele praktische tips voor het schrijven van effectieve LinkedIn posts die helpen om de aandacht van je doelgroep te trekken en vast te houden:

  • Begin met een ruwe versie: Schrijf eerst alles op wat in je opkomt, zonder te veel na te denken over de structuur. Dit helpt om je ideeën vrijelijk te laten stromen en alle relevante punten vast te leggen.
  • Structuur en duidelijkheid: Zorg voor een logische opbouw met duidelijke alinea’s en afwisselende zinslengtes om de leesbaarheid te verbeteren. Dit maakt je posts aantrekkelijker en gemakkelijker te lezen.
  • Sterke kop en staart: Een triggerende kopregel die nieuwsgierig maakt en een afsluiting die de lezer aanzet tot actie zijn essentieel. De kop moet de aandacht trekken, terwijl de afsluiting een duidelijke call-to-action bevat.
  • Peer review: Laat altijd iemand anders je post nalezen om eventuele fouten eruit te halen en de helderheid van je boodschap te checken. Een frisse blik kan helpen om je post te verfijnen en te verbeteren.

Door deze tips toe te passen, kun je je LinkedIn posts effectiever maken en beter in staat zijn om je doelgroep te bereiken en te betrekken.

 

Het Belang van Consistentie en Authenticiteit

Consistentie is cruciaal op LinkedIn. Het platform draait om professionele netwerken en relaties, en om hier optimaal gebruik van te maken, is een doordachte, consistente aanpak essentieel. Het stellen van een duidelijk contentplan en het creëren van een routine rondom het schrijven en posten van content helpen bij het consistent blijven zonder stress. Betrek je publiek actief door vragen te stellen, discussies te starten en te reageren op reacties. Dit versterkt niet alleen de band met je netwerk maar verhoogt ook de zichtbaarheid van je posts. Geduld is hierbij essentieel; succes op LinkedIn komt niet van de ene op de andere dag.

Authenticiteit is minstens zo belangrijk als consistentie. Door persoonlijke verhalen en ervaringen te delen, maak je je posts menselijker en toegankelijker, wat helpt bij het opbouwen van echte connecties. Transparantie en eerlijkheid in je communicatie zijn hierbij van groot belang; wees open over zowel je successen als je fouten en de lessen die je daaruit hebt geleerd. Het gebruik van je eigen stem in je berichten draagt bij aan een authentieke uitstraling, terwijl het vermijden van overmatig gebruik van AI ervoor zorgt dat je content persoonlijk en uniek blijft.

Blijf consistent en authentiek, zelfs als je niet meteen resultaten ziet, en investeer tijd en moeite in een duurzame aanpak. Op de lange termijn zal deze investering zich uitbetalen in verhoogde zichtbaarheid, sterkere relaties en meer leads en klanten.

 

Conclusie

LinkedIn biedt enorme kansen voor zowel B2B- als B2C-bedrijven. Door actief en consistent waardevolle content te delen, kunnen bedrijven hun zichtbaarheid vergroten, autoriteit opbouwen en uiteindelijk meer leads en klanten genereren. Het platform stelt bedrijven in staat om direct in contact te komen met beslissers en professionals binnen hun vakgebied, wat resulteert in waardevolle netwerkmogelijkheden en zakelijke groei. De inzichten van Mikola en de unieke aanpak van de Ghostwriting Agency bieden een waardevolle leidraad voor iedereen die serieus werk wil maken van LinkedIn-marketing.

Blijf op de hoogte van meer waardevolle tips en inzichten door de Wyze Woorden podcast te volgen op Spotify of YouTube. Voor persoonlijke ondersteuning bij het schrijven en plaatsen van LinkedIn posts, neem contact op met de Ghostwriting Agency. Samen kunnen we het maximale uit LinkedIn halen en jouw bedrijf naar nieuwe hoogten brengen, dus waar wacht je nog op!

 

Meer blogs

4 min leestijd

Het grote marketing plaatje met Christ Coolen

4 min leestijd

Hoe lanceer je binnen 4 weken een krachtige B2B propositie?

4 min leestijd

Hoe je marketing werkzaamheden organiseren?

6 min leestijd

Organisch groeien op LinkedIn met Mikula van de Ghostwriting Agency

4 min leestijd

De Toekomst van Content en SEO voor B2B bedrijven: Authentiek, Multimediaal en Persoonlijk

4 min leestijd

Het Belang van een No-Brainer Aanbod in B2B Marketing

4 min leestijd

Podcast Strategieën voor Succes in de B2B-Wereld met de Podcastguru

5 min leestijd

Ontdek de Kracht van B2B Influencers in B2B Marketing

5 min leestijd

B2B Marketing Plan voor Succes in de Zakelijke Dienstverlening

De intensiteit van de verkoopcyclus reflecteert de zorg die klanten besteden aan elke keuze, met reputatie en betrouwbaarheid als hun kompas.

4 min leestijd

De Rockefeller Habits: Een Leidraad voor Bedrijfssucces in B2B-marketing

Leestijd: 3 minuten

Wat is LinkedIn Ghostwriting?

Ontdek de details van LinkedIn ghostwriting en hoe het je kan helpen om je online reputatie en personal branding te verbeteren.

Hoe bouw je een succesvolle blog: 3 Essentiële Pilaren

5 minuten leestijd

De Verschuiving in B2B Marketing en Websites: Een Nieuw Tijdperk voor Marketeers en Ontwerpers

4 minuten leestijd

Het Belang van het Onderscheid tussen Concrete en Latente Behoeften

Leestijd: 10 minuten

Het digitaliseren van klantreizen in B2B markten

Het digitaliseren van klantreizen in B2B markten. Wat is daar wetenschappelijk over bekend?

6 minuten leestijd

De Kracht van Herhaling in B2B Marketing: Een Diepgaande Kijk op Remarketing

Remarketing is het opnieuw engageren van mensen die al eens eerder contact hebben gehad met jouw merk of bedrijf, ongeacht het kanaal.

6 minuten leestijd

LinkedIn Thought Leadership Ads voor B2B Marketing

Een van de meest recente ontwikkelingen die veel marketeers nog niet volledig hebben ontdekt, zijn de LinkedIn Thought Leadership Ads.

5 minuten leestijd

De Kracht van het Content Framework: Slimme Marketing voor B2B Bedrijven

Onlangs hebben de consultants van WYS: Anne Jan en David een podcast opgenomen waarin ze dieper inging op het content framework.

6 minuten leestijd

Trends binnen Meta voor B2B in 2023

Onlangs hadden we het genoegen om een aflevering van "Wyze Woorden" op te nemen met Pepijn Hufen.

Leestijd: 8 minuten

Voordelen van een B2B podcast

Het starten van een B2B podcast zorgt voor een consistente manier van content. Benieuwd naar de voordelen?

Leestijd: 3 minuten

Wyze woorden de podcast - Aflevering 1: Wie is WYS?

De podcast is dan nu echt van start. Bekijk 'm op YouTube of luister op Spotify!

10 min leestijd

Hoe verhoog je jouw B2B marketing en sales productiviteit: 3 strategieën

Bain & Co heeft ontdekt dat productiviteitsleiders systematisch over een periode van jaren drie gebieden aanpakken.

Leestijd: 3 minuten

Waarom de 'Dark Funnel' een cruciale rol speelt in digitale marketing.

Omdat veel van deze touchpoints niet worden gemeten of gevolgd door CRM-systemen, hebben bedrijven de neiging om ze over het hoofd te zien.

Leestijd: 3 minuten

Waarom persoonlijke posts meer likes en reacties krijgen dan zakelijke posts.

Meer likes, reacties en betrokkenheid genereren met persoonlijke posts.

Leestijd: 4 minuten

Vergroot je autoriteit en bereik; als Linkedin expert.

Laat je expertise zien en win het vertrouwen van je doelgroep.

Leestijd: 6 minuten

Met thought Leadership de 'go-to' expert worden in je vakgebied.

Thought leadership draait om het delen van kennis en inzichten die anderen kunnen helpen groeien en leren.

Leestijd: 3 minuten

De 5 beste B2B marketing podcasts van dit moment.

Leer meer over de meest informatieve en vermakelijke b2b marketing podcasts van dit moment en ontdek hoe ze jou kunnen helpen om je marketingvaardigheden te verbeteren.

Leestijd: 5 minuten

Het belang van B2B Influencer Marketing.

Leer waarom B2B Influencer Marketing cruciaal is voor je bedrijf en hoe je eraan kunt beginnen.

Leestijd: 7 minuten

Wat is B2B influencer marketing?

B2B influencer marketing is nog niet breed geaccepteerd en onbekendheid blijft op vele vlakken bestaan.

Nieuwsgierig naar onze aanpak?