Trends binnen Meta voor B2B in 2023

2/10/23
|
6 minuten leestijd
Tags:

Onlangs hadden we het genoegen om een aflevering van "Wyze Woorden" op te nemen met Pepijn Hufen, CEO van Smart Marketer Agency, een dochterbedrijf van Smart Marketer. Het was interessant om te ontdekken hoe B2B-marketing evolueert, vooral met betrekking tot Meta.

Even Voorstellen: Pepijn Hufen van Smart Marketer Agency

Pepijn Hufen is de CEO van Smart Marketer Agency, een bedrijf dat gespecialiseerd is in online marketingtrainingen en dienstverlening. Hoewel het bedrijf internationaal actief is, ligt de focus voornamelijk op de Engelssprekende markt. Smart Marketer Agency is gespecialiseerd in direct response advertising op platforms zoals Facebook, Instagram, en Meta Ads (voorheen bekend als Facebook Ads). Ze bieden ook diensten op het gebied van e-mailmarketing, direct response marketing, en het ontwerpen van landingspagina's.

De Rol van Meta in B2B Marketing

Smart Marketer Agency beheert aanzienlijke advertentiebudgetten voor hun klanten. Hoewel ze geen exacte cijfers noemden, gaven ze aan dat ze maandelijks miljoenen dollars beheren. Dit is geen verrassing, gezien het potentieel van adverteren op platforms zoals Meta voor B2B-marketing.

Het interessante is dat, ondanks de veranderende trends in de markt, de marketingbudgetten over het algemeen niet omlaag gaan. Bedrijven begrijpen het belang van investeren in marketing om een positieve Return on Investment (ROI) te behalen. Als ze zien dat hun investering winstgevend is, zijn ze bereid om meer budget toe te wijzen.

Bovendien is B2B-marketing op Meta specifiek in de Verenigde Staten zeer effectief. Hoewel Nederlandse bedrijven een kleiner doelpubliek hebben, gedijen Amerikaanse ondernemingen goed op deze platforms. Het lijkt erop dat de trend in de Verenigde Staten is dat marketingbudgetten stijgen, vooral als bedrijven over een goed geoptimaliseerde marketingtrechter beschikken. Je ziet ook dat er gekozen wordt om de advertenties winstgevender te maken, dus met hetzelfde advertentiebudget zoveel mogelijk verkopen te doen.

De Veranderende Landschappen binnen Meta

Pepijn benadrukte hoe de landschappen binnen Meta in de afgelopen jaren zijn veranderd, vooral na de iOS 14.5-update. Voorheen vertrouwden ze sterk op campagnebudgetoptimalisatie. Echter, na de update hebben ze hun benadering gewijzigd. Nu optimaliseren ze voor het dagelijkse budget van advertentiesets en focussen ze op bredere doelgroepen.

De reden hierachter is dat Facebook minder controle geeft aan marketeers na de update, en het is minder efficiënt geworden om het platform zelf te laten beslissen hoe het budget wordt toegewezen.

Een interessant aspect is dat er geen one-size-fits-all benadering is. Smart Marketer Agency benadrukt het belang van testen en experimenteren. Ze testen afbeeldingen en video's, korte en lange advertentieteksten, en verschillende targetingopties. Elke advertentieaccount heeft zijn eigen persoonlijkheid, en het is cruciaal om te ontdekken wat het beste werkt voor een specifieke situatie. Bij de ene klant werken videos enorm goed en bij andere klant komt vrijwel alle omzet uit de afbeeldingen.

De Mening Over Top-of-Funnel Video Advertenties

Een interessant gespreksonderwerp was het gebruik van top-of-funnel videoadvertenties om data op het platform te behouden. Hoewel sommigen suggereren dat dit een effectieve strategie kan zijn, was Pepijn fel tegen.

Hij benadrukte dat het optimaliseren voor conversies de sleutel is. Als je begint met het richten op video views, riskeer je de verkeerde doelgroep te targeten. In plaats daarvan zou je vanaf het begin moeten focussen op de doelstelling van de campagne, zoals conversies. Op die manier verzamel je waardevolle data van mensen die meer geneigd zijn om actie te ondernemen.

De Toekomst van B2B Marketing op Meta

Naast de veranderingen in tracking en optimalisatie, zien we ook dat Facebook en Instagram proberen gebruikers op hun platforms te houden gedurende het hele aankoopproces. Dit is deels om data binnen hun ecosysteem te behouden. In de toekomst zullen we waarschijnlijk een verschuiving zien naar meer activiteit die binnen de platforms plaatsvindt, inclusief leadgeneratie en aankoopprocessen.

Concluderend kunnen we stellen dat de wereld van B2B-marketing constant evolueert, vooral met de opkomst van Meta. Het is belangrijk voor marketeers om zich aan te passen aan deze veranderingen, te blijven experimenteren en te blijven focussen op de beste praktijken om succesvol te blijven in deze snel veranderende omgeving.

Wil je meer inzichten en tips over B2B-marketing en de nieuwste trends binnen Meta? Blijf dan "Wijze Woorden" volgen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in deze boeiende branche.

Meer blogs

4 min leestijd

De Toekomst van Content en SEO voor B2B bedrijven: Authentiek, Multimediaal en Persoonlijk

4 min leestijd

Het Belang van een No-Brainer Aanbod in B2B Marketing

4 min leestijd

Podcast Strategieën voor Succes in de B2B-Wereld met de Podcastguru

5 min leestijd

Ontdek de Kracht van B2B Influencers in B2B Marketing

5 min leestijd

B2B Marketing Plan voor Succes in de Zakelijke Dienstverlening

De intensiteit van de verkoopcyclus reflecteert de zorg die klanten besteden aan elke keuze, met reputatie en betrouwbaarheid als hun kompas.

4 min leestijd

De Rockefeller Habits: Een Leidraad voor Bedrijfssucces in B2B-marketing

Leestijd: 3 minuten

Wat is LinkedIn Ghostwriting?

Ontdek de details van LinkedIn ghostwriting en hoe het je kan helpen om je online reputatie en personal branding te verbeteren.

Hoe bouw je een succesvolle blog: 3 Essentiële Pilaren

5 minuten leestijd

De Verschuiving in B2B Marketing en Websites: Een Nieuw Tijdperk voor Marketeers en Ontwerpers

4 minuten leestijd

Het Belang van het Onderscheid tussen Concrete en Latente Behoeften

Leestijd: 10 minuten

Het digitaliseren van klantreizen in B2B markten

Het digitaliseren van klantreizen in B2B markten. Wat is daar wetenschappelijk over bekend?

6 minuten leestijd

De Kracht van Herhaling in B2B Marketing: Een Diepgaande Kijk op Remarketing

Remarketing is het opnieuw engageren van mensen die al eens eerder contact hebben gehad met jouw merk of bedrijf, ongeacht het kanaal.

6 minuten leestijd

LinkedIn Thought Leadership Ads voor B2B Marketing

Een van de meest recente ontwikkelingen die veel marketeers nog niet volledig hebben ontdekt, zijn de LinkedIn Thought Leadership Ads.

5 minuten leestijd

De Kracht van het Content Framework: Slimme Marketing voor B2B Bedrijven

Onlangs hebben de consultants van WYS: Anne Jan en David een podcast opgenomen waarin ze dieper inging op het content framework.

6 minuten leestijd

Trends binnen Meta voor B2B in 2023

Onlangs hadden we het genoegen om een aflevering van "Wyze Woorden" op te nemen met Pepijn Hufen.

Leestijd: 8 minuten

Voordelen van een B2B podcast

Het starten van een B2B podcast zorgt voor een consistente manier van content. Benieuwd naar de voordelen?

Leestijd: 3 minuten

Wyze woorden de podcast - Aflevering 1: Wie is WYS?

De podcast is dan nu echt van start. Bekijk 'm op YouTube of luister op Spotify!

10 min leestijd

Hoe verhoog je jouw B2B marketing en sales productiviteit: 3 strategieën

Bain & Co heeft ontdekt dat productiviteitsleiders systematisch over een periode van jaren drie gebieden aanpakken.

Leestijd: 3 minuten

Waarom de 'Dark Funnel' een cruciale rol speelt in digitale marketing.

Omdat veel van deze touchpoints niet worden gemeten of gevolgd door CRM-systemen, hebben bedrijven de neiging om ze over het hoofd te zien.

Leestijd: 3 minuten

Waarom persoonlijke posts meer likes en reacties krijgen dan zakelijke posts.

Meer likes, reacties en betrokkenheid genereren met persoonlijke posts.

Leestijd: 4 minuten

Vergroot je autoriteit en bereik; als Linkedin expert.

Laat je expertise zien en win het vertrouwen van je doelgroep.

Leestijd: 6 minuten

Met thought Leadership de 'go-to' expert worden in je vakgebied.

Thought leadership draait om het delen van kennis en inzichten die anderen kunnen helpen groeien en leren.

Leestijd: 3 minuten

De 5 beste B2B marketing podcasts van dit moment.

Leer meer over de meest informatieve en vermakelijke b2b marketing podcasts van dit moment en ontdek hoe ze jou kunnen helpen om je marketingvaardigheden te verbeteren.

Leestijd: 5 minuten

Het belang van B2B Influencer Marketing.

Leer waarom B2B Influencer Marketing cruciaal is voor je bedrijf en hoe je eraan kunt beginnen.

Leestijd: 7 minuten

Wat is B2B influencer marketing?

B2B influencer marketing is nog niet breed geaccepteerd en onbekendheid blijft op vele vlakken bestaan.

Nieuwsgierig naar onze aanpak?