De 5 beste B2B marketing podcasts van dit moment.

3/8/23
|
Leestijd: 3 minuten
Tags:
B2B marketing

Als B2B marketeer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de industrie. Een van de beste manieren om dit te doen is door naar podcasts te luisteren. Podcasts zijn een geweldige manier om te leren van experts op het gebied van marketing en om geïnspireerd te worden door hun verhalen.

Waarom is interesse B2B marketing toegenomen?

B2B marketing is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De opkomst van het internet heeft een grote invloed gehad op de verschuiving van offline naar online relaties in B2B-marketing. Bedrijven zijn nu in staat om online relaties op te bouwen met potentiële klanten, en kunnen via verschillende online kanalen zoals websites, sociale media en e-mailmarketing effectief communiceren met hun doelgroep of beoogde prospects.

Dit heeft B2B-marketing veel meer meetbaar gemaakt dan voorheen mogelijk was met traditionele offline marketing. Bedrijven kunnen nu gebruikmaken van digitale analyses en tracking tools om de prestaties van hun online marketingactiviteiten te meten en te optimaliseren. Dit maakt het mogelijk om de ROI van B2B-marketing inspanningen te meten en de effectiviteit van campagnes te verbeteren.

Dus, de verschuiving van offline naar online relaties in B2B-marketing heeft het mogelijk gemaakt om meer meetbare en voorspelbare resultaten te behalen, waardoor bedrijven hun marketinginspanningen beter kunnen afstemmen op de behoeften van hun klanten en hun ROI kunnen verhogen. Daarnaast is b2b marketing een stuk complexer dan b2c marketing, waardoor er veel vraag is naar informatie en expertise op dit gebied. 

Podcasts zijn de perfecte manier op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen B2B Marketing. Onze top 5 B2B marketing podcast bestaat uit:


1. B2B Growth 

B2B Growth, gehost door James Carbary, Benji Block en Dan Sanchez, is een populaire podcast waarin experts uit de industrie praten over verschillende aspecten van B2B marketing. De podcast behandelt onderwerpen als leadgeneratie, contentmarketing, account-based marketing en nog veel meer. Gasten zijn onder andere marketingexperts, ondernemers en CEO's van toonaangevende bedrijven.

2. The Marketing School

The Marketing School is een podcast van Neil Patel en Eric Siu, twee van de meest bekende en gerespecteerde marketingexperts ter wereld. In de podcast delen ze hun kennis en ervaring op het gebied van marketing en geven ze praktische tips en adviezen die je direct kunt toepassen in je eigen marketingstrategie. Elke aflevering is zo'n tien minuten. Ideaal!

3. Marketing Over Coffee

Marketing Over Coffee, gehost door John Wall en Christopher Penn, biedt diepgaande discussies over de nieuwste trends en technologieën in B2B marketing. De podcast behandelt onderwerpen als SEO, social media, contentmarketing en nog veel meer. De podcast wordt opgenomen in een lokale koffiebar en heeft daardoor een informele en gezellige sfeer. 


4. HBR IdeaCast

HBR IdeaCast is de officiële podcast van de Harvard Business Review en biedt diepgaande discussies over een breed scala aan onderwerpen die relevant zijn voor B2B-marketeers. De podcast heeft gasten als toonaangevende academici, zakenmensen en auteurs en biedt diepgaande analyses en inzichten in de laatste trends en ontwikkelingen in de zakelijke wereld. 

5. The Growth Show

The Growth Show is een podcast van HubSpot, een toonaangevend bedrijf op het gebied van inbound marketing en sales software. In de podcast delen marketingexperts en ondernemers hun inspirenende ervaringen en inzichten over hoe ze hun bedrijf hebben laten groeien. De podcast behandelt onderwerpen als contentmarketing, leadgeneratie, conversie-optimalisatie en nog veel meer. Hoewel de laatste aflevering in 2020 was, is The Growth Show nog steeds een bron van inspiratie voor waardevolle inzichten. 

Conclusie

Het luisteren naar podcasts is een geweldige manier om je kennis en vaardigheden op het gebied van B2B marketing te vergroten. De podcasts die we hebben besproken, bieden allemaal waardevolle inzichten en praktische tips van experts uit de industrie. Of je nu net begint met B2B marketing of al jarenlang ervaring hebt, deze podcasts zullen zeker de moeite waard zijn om te beluisteren.


TL;DR

B2B marketing is populair en complex, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Luisteren naar podcasts is een geweldige manier om dit te doen. B2B Growth, The Marketing School, Marketing Over Coffee, HBR IdeaCast en The Growth Show zijn vijf van de beste B2B marketing podcasts op dit moment en bieden waardevolle inzichten en praktische tips van experts uit de industrie.

Meer blogs

4 min leestijd

De Toekomst van Content en SEO voor B2B bedrijven: Authentiek, Multimediaal en Persoonlijk

4 min leestijd

Het Belang van een No-Brainer Aanbod in B2B Marketing

4 min leestijd

Podcast Strategieën voor Succes in de B2B-Wereld met de Podcastguru

5 min leestijd

Ontdek de Kracht van B2B Influencers in B2B Marketing

5 min leestijd

B2B Marketing Plan voor Succes in de Zakelijke Dienstverlening

De intensiteit van de verkoopcyclus reflecteert de zorg die klanten besteden aan elke keuze, met reputatie en betrouwbaarheid als hun kompas.

4 min leestijd

De Rockefeller Habits: Een Leidraad voor Bedrijfssucces in B2B-marketing

Leestijd: 3 minuten

Wat is LinkedIn Ghostwriting?

Ontdek de details van LinkedIn ghostwriting en hoe het je kan helpen om je online reputatie en personal branding te verbeteren.

Hoe bouw je een succesvolle blog: 3 Essentiële Pilaren

5 minuten leestijd

De Verschuiving in B2B Marketing en Websites: Een Nieuw Tijdperk voor Marketeers en Ontwerpers

4 minuten leestijd

Het Belang van het Onderscheid tussen Concrete en Latente Behoeften

Leestijd: 10 minuten

Het digitaliseren van klantreizen in B2B markten

Het digitaliseren van klantreizen in B2B markten. Wat is daar wetenschappelijk over bekend?

6 minuten leestijd

De Kracht van Herhaling in B2B Marketing: Een Diepgaande Kijk op Remarketing

Remarketing is het opnieuw engageren van mensen die al eens eerder contact hebben gehad met jouw merk of bedrijf, ongeacht het kanaal.

6 minuten leestijd

LinkedIn Thought Leadership Ads voor B2B Marketing

Een van de meest recente ontwikkelingen die veel marketeers nog niet volledig hebben ontdekt, zijn de LinkedIn Thought Leadership Ads.

5 minuten leestijd

De Kracht van het Content Framework: Slimme Marketing voor B2B Bedrijven

Onlangs hebben de consultants van WYS: Anne Jan en David een podcast opgenomen waarin ze dieper inging op het content framework.

6 minuten leestijd

Trends binnen Meta voor B2B in 2023

Onlangs hadden we het genoegen om een aflevering van "Wyze Woorden" op te nemen met Pepijn Hufen.

Leestijd: 8 minuten

Voordelen van een B2B podcast

Het starten van een B2B podcast zorgt voor een consistente manier van content. Benieuwd naar de voordelen?

Leestijd: 3 minuten

Wyze woorden de podcast - Aflevering 1: Wie is WYS?

De podcast is dan nu echt van start. Bekijk 'm op YouTube of luister op Spotify!

10 min leestijd

Hoe verhoog je jouw B2B marketing en sales productiviteit: 3 strategieën

Bain & Co heeft ontdekt dat productiviteitsleiders systematisch over een periode van jaren drie gebieden aanpakken.

Leestijd: 3 minuten

Waarom de 'Dark Funnel' een cruciale rol speelt in digitale marketing.

Omdat veel van deze touchpoints niet worden gemeten of gevolgd door CRM-systemen, hebben bedrijven de neiging om ze over het hoofd te zien.

Leestijd: 3 minuten

Waarom persoonlijke posts meer likes en reacties krijgen dan zakelijke posts.

Meer likes, reacties en betrokkenheid genereren met persoonlijke posts.

Leestijd: 4 minuten

Vergroot je autoriteit en bereik; als Linkedin expert.

Laat je expertise zien en win het vertrouwen van je doelgroep.

Leestijd: 6 minuten

Met thought Leadership de 'go-to' expert worden in je vakgebied.

Thought leadership draait om het delen van kennis en inzichten die anderen kunnen helpen groeien en leren.

Leestijd: 3 minuten

De 5 beste B2B marketing podcasts van dit moment.

Leer meer over de meest informatieve en vermakelijke b2b marketing podcasts van dit moment en ontdek hoe ze jou kunnen helpen om je marketingvaardigheden te verbeteren.

Leestijd: 5 minuten

Het belang van B2B Influencer Marketing.

Leer waarom B2B Influencer Marketing cruciaal is voor je bedrijf en hoe je eraan kunt beginnen.

Leestijd: 7 minuten

Wat is B2B influencer marketing?

B2B influencer marketing is nog niet breed geaccepteerd en onbekendheid blijft op vele vlakken bestaan.

Nieuwsgierig naar onze aanpak?