Sales funnel

Een "sales funnel" is een model dat het proces beschrijft waardoor potentiële klanten worden omgezet in daadwerkelijke kopers. Het is een reeks stappen die een klant doorloopt, vanaf het eerste contact met een merk of product tot het daadwerkelijke moment van aankoop. De term "funnel" wordt gebruikt omdat het aantal mensen dat elke stap in het proces doorloopt, meestal afneemt, net zoals een trechter aan de bovenkant breder is en naar de onderkant toe smaller wordt.

De sales funnel kan in verschillende fasen worden opgedeeld, zoals:

  1. Bewustzijn (Awareness): In deze fase wordt de potentiële klant zich bewust van het bestaan van een product of dienst.
  2. Interesse (Interest): De klant toont interesse in het product of de dienst en zoekt meer informatie.
  3. Overweging (Consideration): De klant overweegt het product of de dienst te kopen en vergelijkt het met andere opties op de markt.
  4. Intentie (Intent): De klant heeft de intentie om het product of de dienst te kopen.
  5. Aankoop (Purchase): De klant doet de daadwerkelijke aankoop.
  6. Nabehandeling (Post-purchase): Na de aankoop kan er nog interactie zijn, zoals klantenservice, herhaalaankopen of aanbevelingen aan anderen.

Het doel van een sales funnel is om potentiële klanten effectief door deze stappen te leiden en zo de kans op een verkoop te maximaliseren. Door de funnel te optimaliseren, kunnen bedrijven hun verkoopprocessen verbeteren en meer omzet genereren.

Reputation Management

Reputation Management in Marketing: Het Beschermen en Versterken van Je Merk

lees meer

Omnichannel Marketing

Omnichannel marketing biedt een naadloze en consistente klantbeleving over alle kanalen heen, wat de klanttevredenheid verhoogt en de merkloyaliteit versterkt.

lees meer

Native Advertising

Ontdek native advertising: een subtiele marketingstrategie die advertenties integreert met content voor betere gebruikersbetrokkenheid en merkperceptie, wat leidt tot hogere conversieratio's.

lees meer

Marketing Analytics

Marketing analytics verbetert besluitvorming en verhoogt ROI door het analyseren van prestatiedata, waardoor marketeers effectievere strategieën kunnen ontwikkelen en uitvoeren.

lees meer

Engagement Rate

Engagement rate meet gebruikersinteracties met content, biedt inzicht in de effectiviteit van marketing en helpt bij het verhogen van merkbetrokkenheid en optimaliseren van ROI.

lees meer

Digital Transformation

Digitale transformatie optimaliseert marketing door technologie te gebruiken voor diepere klantinzichten en geautomatiseerde, gepersonaliseerde campagnes, essentieel voor concurrentievoordeel in het digitale tijdperk.

lees meer