Marketing collateral

Marketing collateral, in het Nederlands soms aangeduid als marketingmateriaal of promotiemateriaal, verwijst naar de verzameling van media, documenten en ondersteunend materiaal dat wordt gebruikt om een product, dienst of merk te promoten en te ondersteunen. Dit materiaal kan zowel in gedrukte vorm als digitaal worden gepresenteerd en wordt vaak gebruikt tijdens verkoop- en marketinggesprekken.

Marketing collateral helpt bij het communiceren van de waardepropositie, functies, voordelen en differentiators van een product of dienst. Het dient ook als een hulpmiddel om potentiële klanten door het aankoopproces te leiden en om bestaande klanten te informeren en te behouden.

Voorbeelden van marketing collateral zijn:

  • Brochures en folders: Gedrukte documenten die informatie geven over een product, dienst of bedrijf.
  • Productdatasheets: Technische documenten die specifieke kenmerken, voordelen en specificaties van een product in detail beschrijven.
  • Case studies: Gedetailleerde beschrijvingen van hoe een product of dienst een klant heeft geholpen, vaak met concrete resultaten en getuigenissen.
  • Presentaties: Slide decks die worden gebruikt tijdens verkoopgesprekken of conferenties om een product, dienst of idee te introduceren en te bespreken.
  • Video's: Promotievideo's, tutorials of getuigenissen die visueel de voordelen en toepassingen van een product of dienst laten zien.
  • E-books en whitepapers: Diepgaande digitale publicaties over specifieke onderwerpen die waarde bieden aan de lezer en het bedrijf positioneren als een expert in het veld.

Het creëren van effectief marketing collateral vereist een goed begrip van de doelgroep, een duidelijke boodschap en consistentie in branding en design. Het is een essentieel onderdeel van de algehele marketingstrategie van een bedrijf.

Reputation Management

Reputation Management in Marketing: Het Beschermen en Versterken van Je Merk

lees meer

Omnichannel Marketing

Omnichannel marketing biedt een naadloze en consistente klantbeleving over alle kanalen heen, wat de klanttevredenheid verhoogt en de merkloyaliteit versterkt.

lees meer

Native Advertising

Ontdek native advertising: een subtiele marketingstrategie die advertenties integreert met content voor betere gebruikersbetrokkenheid en merkperceptie, wat leidt tot hogere conversieratio's.

lees meer

Marketing Analytics

Marketing analytics verbetert besluitvorming en verhoogt ROI door het analyseren van prestatiedata, waardoor marketeers effectievere strategieën kunnen ontwikkelen en uitvoeren.

lees meer

Engagement Rate

Engagement rate meet gebruikersinteracties met content, biedt inzicht in de effectiviteit van marketing en helpt bij het verhogen van merkbetrokkenheid en optimaliseren van ROI.

lees meer

Digital Transformation

Digitale transformatie optimaliseert marketing door technologie te gebruiken voor diepere klantinzichten en geautomatiseerde, gepersonaliseerde campagnes, essentieel voor concurrentievoordeel in het digitale tijdperk.

lees meer