Customer journey

Customer journey (klantreis) is een term die wordt gebruikt om de reis te beschrijven die een potentiële klant maakt tijdens het proces van het ontdekken, evalueren en uiteindelijk nemen van een aankoopbeslissing. Het omvat alle interacties en touchpoints die de klant heeft met het bedrijf, zowel online als offline.

De customer journey begint meestal bij het eerste contactpunt tussen de klant en het bedrijf, bijvoorbeeld via een advertentie, een zoekopdracht op internet, een aanbeveling van een vriend of een bezoek aan de fysieke winkel. Vervolgens doorloopt de klant verschillende fasen, zoals bewustwording, overweging, besluitvorming en uiteindelijk de aankoop.

Tijdens de customer journey komt de klant in aanraking met verschillende marketing- en verkoopactiviteiten, zoals advertenties, websites, sociale media, e-mails, klantenservice, enzovoort. Het is belangrijk voor bedrijven om de customer journey goed te begrijpen en te optimaliseren, zodat ze de juiste boodschap op het juiste moment kunnen communiceren en de klant een positieve ervaring kunnen bieden.

Door het in kaart brengen en begrijpen van de customer journey kunnen bedrijven beter inspelen op de behoeften en verwachtingen van hun klanten, wat uiteindelijk kan leiden tot een verbeterde klanttevredenheid, loyaliteit en het vergroten van de kans op herhaalaankopen.

Reputation Management

Reputation Management in Marketing: Het Beschermen en Versterken van Je Merk

lees meer

Omnichannel Marketing

Omnichannel marketing biedt een naadloze en consistente klantbeleving over alle kanalen heen, wat de klanttevredenheid verhoogt en de merkloyaliteit versterkt.

lees meer

Native Advertising

Ontdek native advertising: een subtiele marketingstrategie die advertenties integreert met content voor betere gebruikersbetrokkenheid en merkperceptie, wat leidt tot hogere conversieratio's.

lees meer

Marketing Analytics

Marketing analytics verbetert besluitvorming en verhoogt ROI door het analyseren van prestatiedata, waardoor marketeers effectievere strategieën kunnen ontwikkelen en uitvoeren.

lees meer

Engagement Rate

Engagement rate meet gebruikersinteracties met content, biedt inzicht in de effectiviteit van marketing en helpt bij het verhogen van merkbetrokkenheid en optimaliseren van ROI.

lees meer

Digital Transformation

Digitale transformatie optimaliseert marketing door technologie te gebruiken voor diepere klantinzichten en geautomatiseerde, gepersonaliseerde campagnes, essentieel voor concurrentievoordeel in het digitale tijdperk.

lees meer